Den årlige julekæresteweekend gik i 2022 til ….

Roskilde!

De sidste mange år har min mand og jeg taget på hyggelig jule-weekendtur i udlandet.

Vi har tidligere været i Harzen, Kiel, Lübeck og Gdansk. Snakkede om Sverige i år, men blev enige om at der var så mange ting på vores tavle, som vi gerne ville se herhjemme i Danmark, så kæresteweekenden blev til en-dagstur til Roskilde.

På tavlen står der bl.a. Vikingeborg, Køge Museum, Politimuseum, Mosede Fort, Tøjhusmuseet og ja Roskilde Domkirke.

Lørdag formiddag tog vi til Roskilde, hvor vi havde booket bord på La Rustica. En restaurant i Ros Torvs butikscenter. Havde aldrig været der før.

Det var heldigt, at vi havde booket bord til kl. 10. For da vi var færdige med et overdådigt brunchbord og havde besøgt et par butikker var vi på vej mod udgangen. Wup wup alarm alarm ja brandalarmen var gået og alle skulle forlade bygningen. Ingen panik alle søgte mod udgangene. Udenfor holdt brandbilen allerede. Tror det var falsk alarm. Nogle af de andre gæster fra den restaurant vi sad på stod udenfor uden overtøj, det må have været koldt. Jeg synes, at vi var heldige med at vi jo var på vej ud af restauranten.

Jeg kan klart anbefale La Rustica. Ved også, at den findes i Ringsted, så der må vi til en dag 🙂

Efter brunch på Ros Torv fandt vi Roskilde Domkirke. Hold da op den var flot med alle de kister med konger, dronninger, prinser og prinsesser. Vi fik 2 timer til at gå inde i kirken. Underligt, at jeg aldrig har fået set domkirken før. Det hele var så enestående med udsmykninger og hvor tiden står stille. Dronning Margrethe II’s gravmæle er også gjort klar, men ingen ved jo, hvornår hun skal herfra. Alle konger og dronninger ligger side om side, så det er lidt underligt, at prins Henrik ikke ville stedes til hvile i Roskilde, mens spredes ud over havet. Faktisk ret modigt at have den mening og jeg tager hatten af for ham.

Efter besøg i kirken gik vi ned til vikingeskibsmuseet. Meget interessant med de vikingekibe, restaureringer, undersøgelser og fund af skibe i Roskilde Fjord. Det er lidt vildt at tænke på, at vikingerne styrede så meget dengang i år 800-1000. Jeg er glad for, at jeg ikke lever i den tid, det må have været ret barsk.

Dagen blev sluttet af med skøn sushi fra vores lokale sushireataurant i Bjæverskov. Efterfølgende så vi Avatar, så vi er klar til at komme i biografen og se 2’eren, som snart bliver mulig at se.

Fantastisk kærestedag med min kære mand.
.

.

.

.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: