Nørdekursus i fri ved fod

Indøvning af hovedposition

Indøvning af hovedposition

For et par måneder siden så jeg pludselig et opslag på facebook, at der var en plads ledig på et fri-ved-fod-kursus med instruktør Anja Christiansen.  Jeg har længe ønsket at finde et sådan kursus med Anja som guide til at få løst nogle konkrete opgaver.  Anja er i mine øjne verdens bedste fri-ved-fod-hundefører.

Der var bare det, at det er ikke så let for mig, at tage afsted en hel weekend. Og når vi kun har børnene hver anden weekend, og sådan en hundeweekend lige falder sammen med en børneweekend, så min samvittighed er lidt på prøve. Heldigvis var tidsplanen 10-16 og kurset var i Horsens (kun 2 timers kørsel), så jeg kunne få en hel fredag aften her hjemme med familien på bekostning af firmajulefrokost.

Kurset var som sagt fra 10-16 både lørdag og søndag, og så tænker den menige hundefører: “Hvordan kan man dog få så mange timer til at gå med en så simpel øvelse”?

Jo, det er meget enkelt. Der bliver nørdet helt ned til mindste deltalje, fx hvilken muskel hunden skal aktivere, hvordan hunden rører på sig og flytning af ens fod 1 eller 2 cm for at få den perfekte præcision.

Man skulle måske tro, at det skulle blive en laaaang weekend, når man går ned i de helt små deltajer i en sådan øvelse. Men nej, det var nærmest en for kort weekend.

Det var simpelthen så inspirerende at være på det kursus.

Vi startede med, at vi skulle skrive ned, hvordan hundens position er nu, og jeg skrev følgende: “Pizza er tæt på mig ved start, men når mit ben flyttes, rykker hun 20 cm ud og kigger lige frem i stedet for op på mig”.

Indlæring af høje benløft - det var simpelthen så sjovt, da Pizza fangede det ret hurtigt

Indlæring af høje benløft – det var simpelthen så sjovt, da Pizza fangede det ret hurtigt

Vi blev inddelt i grupper og jeg var sammen med Lise Andersen, som har hvalp fra mig fra både kuld G og kuld K. Så vi kendte hinanden rigtig godt og turde sige nogle sandheder, hvilket var meget praktisk. 🙂 Og det var samtidig skønt at se mit afkom arbejde så flot og koncentreret så længe.

Søndag sidst på eftermiddagen, da kurset var ved at være slut, havde jeg allerede fået bygget Pizzas fri ved fod ret pænt op på venstre side. Der er dog stadig plads til mange forbedringer, for den øvelse, bliver man nok aldrig færdig med at træne. Ihverfald ikke, hvis man er perfektionist.

Nu går jagten ind på den perfekte fri ved fod på højre side, så Pizza bliver klar til championklassen i rally efter sommerferien 2017.

Det var meget inspirerende at høre Anjas måde at træne hund op på og hvordan hun bruger de første mange måneder af hundens liv på at træne fri ved fod med en forholdsvis stor afstand til hundefører. Dette prøvede jeg at gøre på Pizza, hvilket resulterede i nogle fine benløft, som jeg simpelthen ikke kunne lade være med at klikke for. Også selv om det var hinkeløft. Prøv at se denne her video, og hør også Jenniffer Riis’ kommentarer: 🙂

Mine lektier de næste par måneder lyder således: Træn 10 min. hver dag, hvor position på min højre side med fastholdelse af hoved på lår og hundens skuldre ud for mit knæ præciseres. Der skal bakkes få cm for at få Pizza til at rykke med mig uden at rykke for langt bag ud. Der skal ikke laves bevægelser fremad det næste stykke tid, for hundens bagudbevægelser skal styrkes, så hunden fornemmer alle muskler i kroppen og tænker i stedet for at bevæge sig fremad.

pizza-fri-ved-fod

Fin hovedholdning på Pizza mens vi får instruktion af Anja

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: