Du Der er her ikke mere

Forrige lørdag kastede Du Der op. Det er så halvanden uge siden. Hun ville ikke rigtig spise, så jeg forsøgte mig med at give hende leverpostej i maden og købte noget fint, dyrt foder fra Royal Canin. Men hendes appetit blev ikke bedre. Hun ville ikke rigtig spise noget særligt. Jeg fik ind i mellem noget i hende ved hjælp af tricks, men appetitten blev borte. Hendes afføring var også alt for lys (dog stadig fast). Så noget var helt galt.

wp-1469129209095.jpg

Du Ders sidste dag foregik med en dejlig tur i skoven ved Paradishaven. Det var samme rute, som Panik gik på sin sidste tur.  Du Der fik lov til at gå løs og hun hyggede sig. Efter gåturen var vi i haven, hvor hun fik lov til at lege med vand og vi lavede også en smule agility. Billedet øverst til højre viser hende ved dyrlægen lige inden hun fik sprøjten.

I forgårs fik hun taget blodprøver hos dyrlægen og resultatet kom i går. Levertallene skulle være mellem 23-212, men hendes tal var 3.200. Galdens tal skulle være 0-11, men Du Ders tal viste 62.

Dyrlægen bemærkede tirsdag, at det hvide i hendes øjne var ved at tage en gullig farve. Dyrlægen var efter resultatet af blodprøven ikke i tvivl om, at det var fremskreden leverkræft. Så der var kun en vej tilbage, og det var aflivning. En aflivning, der skulle ske nu, hvor Du Der endnu ikke var i stor smerte. Altså et perfekt tidspunkt. Derfor blev der aftalt aflivning allerede torsdag. Altså halvanden uge efter, at Du Der fik det dårligt. Det var et meget kort sygdomsforløb. Jeg er glad for, at det var så kort og ikke en langstrakt affære, som da Panik var syg for 2 år siden.

Da jeg i dag havde tid hos dyrlægen og jeg kom ind i konsultationen kastede Du Der op 2 gange. Tak Du Der, det var lige det tegn, jeg gerne ville have. Det gjorde, at min dårlige samvittighed over at aflive hende, forsvandt. Tidspunktet for aflivning var perfekt timet.

img_4134

Du Der var en perfekt holdhund til agility. Ikke mindre end 4 hold danmarksmesterskaber har hun hevet hjem til mig. Hun var også rigtig god til at løbe med andre, bl.a. min nevø Mikkel, min papdatter Emma og som tv-stjerne hos Thomas Skovs sportsprogram, hvor hun løb med Thomas Skov. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange hun i DKK har vundet årets hold, men det er mange.

Hun var virkelig stabil og løb stort set altid fejlfrit. En hund, man kunne stole på, og hvis noget gik galt, så var det min skyld. Hendes måde at løbe på gjorde det nemt for andre at prøve at løbe agility for første gang. Det er der mange, der har haft glæde af. Og Du Der nød det altid. Morten Juhl Hansen fik det første spring certifikat med Dullen og Yvonna Nielsen fik et Svensk Agility cert med hende.
Jeg har også et CACIAG med hende.

img_4135

Skønne rallybilleder med Du Der og nederst til højre Du Der med en pakke kleenex, en gave fra Alice. 

 

Du Der opnåede meget i sit liv. Som lydighedshund og rallylydighedshund var hun perfekt. Hun har mange resultater med 100 point ud af 100 i rally. Har været udtaget til flere DM’er i rally i både DKK og DcH. Bedste placering er nr. 4 i ekspertklassen.

Du Der opnåede at få følgende titler:

Dansk Lydighedschampion
Dansk Rallychampion
Dansk Agility Champion
Dansk Spring Champion
Svensk Agility Champion

 

Ikke alt var rosenrødt med Du Der. Hun har altid haft et sært temperament. Jeg har altid skulle holde hende i kort snor, for hun kunne ikke rigtig lide andre hunde … og jo, nogle kunne hun lide, og dem ELSKEDE hun. Især Niels Frederiksens og Mette Jensens border collier. Hun kunne falde helt i svime over dem. Hun har desværre engang hapset ud efter min nevø Magne, mens han kælede for hende, og der var jeg godt nok meget tæt på at aflive hende.

Du Der har lært mig rigtig meget om livet med en hund, der helst selv vil bestemme, hvem hun er sammen med. Hun har lært mig alt om hundesprog og signaler. Hun har lært mig at tackle situationer, som jeg ikke troede ville kunne opstå mellem hunde.

Jeg har altid elsket Du Der for den, hun var og for den sjove, særlige, særprægede og helt specielle hund, som hun var.

R.I.P. min skønne Dulle!   01.06.2004 – 21.07.2016

20160721_084434-1

Typisk Du Der lige at række tunge og blinke med det ene øje til mig.

 

 

 

Advertisement

2 Responses to Du Der er her ikke mere

  1. makkerlone says:

    Tusind tak Ingrid

  2. Ingrid says:

    Fin biografi med vackra bilder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: