Flåter, flåter og atter flåter – YAK, hader de bæster

De sidste par dage har jeg måtte fjerne flåter på hundene. Og nej, det hedder ikke tæger – lad os lige slå det fast med det samme 😉  En skovflåt er en lille blodsugende mide og en tæge er et insekt, som ikke gør mennesker eller dyr noget. Læs mere om forskellen.

Jeg hader egentlig at putte gift på eller i mine hunde, men synes samtidig, at man bør være ansvarlig overfor sine hunde i forbindelse med de flåtbårne sygdomme, som de kan få, hvis de bliver bidt af de bæster. Derfor har jeg i dag givet Bayvantic vet til alle 3 vovser.

image

De 2 flåtbårne sygdomme borrealia og anasplasmose, er nogle sygdomme, som jeg har stor respekt for. Panik fik borrealia, da hun var 10, og var lidt hæmmet af det, men det gik heldigvis over efter bare en behandling. Jeg kender også nogle hunde, som har haft anasplasmose og aldrig er sluppet af med det og har været nødt til at blive pensioneret som agilityhund allerede som 5 årig. Nogle hunde kommer aldrig over det og bliver simpelthen så hæmmet af det, at de bliver nødt til at blive aflivet.

Anasplasmose kan give hundene så store smerter i leddene, at de hverken kan gå eller stå. Derfor synes jeg, at det er så enormt vigtigt, at man beskytter sine hunde mod flåter så godt som muligt. Læs mere om anasplasmose på netdyredoktor.

Jeg har givet Bayvantic, men overvejer at give dem den nye tablet, som har eksisteret i vel et par år nu. Mange taler varmt om den tablet. Den hedder bravecto. Den kan dog kun fås hos dyrlægen.

One Response to Flåter, flåter og atter flåter – YAK, hader de bæster

  1. Malene says:

    Jeg har også allerede fjernet 5 flåter fra en og 1 fra en anden hund, så måtte også i gang med at forebygge i går.
    Mine har fået bravecto stort set siden de kom frem og jeg synes det virker super godt! Min ene hund fik hot spot efter brug af bayvantic, så blev nødt til at finde noget andet og det har kun været positivt.
    Kan klart anbefales når nu man bliver nødt til at beskytte dem mod kryb.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: