Sådan går det med agilitytræningen

Nogle gange er man fyldt med motivation til at træne og andre gange kan man ikke slæbe sig afsted. Man mangler mål for træningen eller et rigtigt sted at træne. Eller man mangler en hund, der har de rette anlæg for agility.

Jeg har jo fået mig en ny hund: Pizza. Hun er nu fyldt 1½ år og agilitytræningen er gået i gang. Jeg ønsker ikke at starte for tidligt med agility, da jeg vil have, at hundens knogler og krop er færdigudvokset, før hunden påbegynder den krævende træning.

Jeg starter altid med hvalpetricks, lydighedstræning og rallyøvelser. Dette binder min hund og jeg sammen og vi får et fantastisk samarbejde inden hunden skal begynde til agility. Jeg har fx ikke problemer med, at hunden ikke bliver siddende i start, da det er en af grundøvelserne i lydighed, at hunden skal kunne blive siddende.

Pizza er simpelthen en engel i agility. Hun bliver siddende i start, hun lærer hurtigt og hun har farten og glæden.

20160117_110339(0)-2

Selvstændighedstræningen er påbegyndt. Jeg træner altid på denne måde: Først 3 spring frem uden mig og derefter 5 spring frem. Jeg har selv videofilmet det i dag, hvor hun første gang prøver 5 spring frem. Afstanden er ca. 3½ meter mellem springene, så hun skal prøve at bounche mellem springene.  Det ser sådan her ud:

Jeg har tilmeldt Pizza sin første agilitykonkurrence. Det er i DcH Fakse i februar. Så nu har jeg et mål med træningen: Hendes første konkurrence. Jeg glæder mig sindsygt.

Jeg elsker jo at løbe agility med Pizzas mor Kizz Me, men hun er simpelthen så hurtig og vild, at jeg ikke altid har kunne motivere mig selv til at komme afsted til konkurrencer, da min handlingsstil ikke har passet sammen med Kizz Me. Så vi er styret ind på rally sammen og det går jo ret godt. 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: