Introduktion til agility

2 on 2 off indlæres på en flise/sten.

2 on 2 off indlæres på en flise/sten.

Når jeg er chatmutter på Maxi Zoos chatforum om agility, får jeg ofte spørgsmål om man kan træne agility hjemme i haven og hvilke øvelser, man kan starte med.

Jeg ved, at der er flere, der anbefaler, at man skal starte op i en klub, hvilket jo er en meget god ide, men absolut ikke nogen betingelse. Hvis man bare har grundreglerne på plads (dem kan man læse sig til), så kan man bare gå i gang.

Nogle gange kan det være svært at finde en klub i nærheden af ens bopæl, hvor der er ledige pladser, så derfor kan jeg godt forstå, at man vil i gang med agilitytræningen med det samme, og det er helt fint at træne i egen have.

Jeg har derfor filmet Pizza i 3 ting, som man let kan starte op med.

Introduktion til spring:

Jeg viser, hvordan jeg klikker Pizza for at blive tændt på en bøtte, som bruges til fremadsendelser. Jeg viser, hvordan Pizza lærer at blive i startpositionen. Belønning med godbidder og legetøj. Ikke mindst fortælles, at der skal roses rigtig meget.

Introduktion til slalom:

Jeg viser, hvordan jeg sætter slalompindene op (afstand og vinkel). Desuden viser jeg, hvordan jeg starter med at bakke og bruge godbid. Dernæst viser jeg, hvordan jeg vender mig rundt og klikker for rigtig indgang.

Introduktion til felt-indlæging:

Jeg er fortaler for 2 on 2 off, hvor hunden på feltforhindringerne har 2 bagpoter på feltet og 2 forpoter i græsset. Rent faktisk er det bagpoternes placering, som jeg klikker for og ikke forpoterne i græsset. På den måde undgår jeg en border, der “eyer” nedgangen af balancen. Jeg bruger ikke det populære (for tiden) løbefelt, da det ikke passer til min handlingsstil.

Jeg håber, at de personer, der skal til at indlære agility vil få glæde af mine videoer. Mine videoer ligger naturligvis på min youtubekanal “makkerlone”: https://www.youtube.com/user/makkerlone/videos

Jeg tilføjer løbende nye videoer, når der kommer aktuelle spørgsmål op.

Advertisement

One Response to Introduktion til agility

  1. Lonnie says:

    Hvor er det fedt med dit fortsatte engagement og din dejlige vilje til at hjælpe andre :). Selvom jeg ikke har hund mere, følger jeg stadig dig og dine dejlige hunde :).
    ~ Lonnie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: