Historien om navningen af Pizza

For et års tid siden havde jeg en plan om, at min kommende hvalp skulle hedde Pizza.
Pizza passede godt til en merle hvalp med pletter – akkurat som en pizza med spændende fyld på.

Da Kizz Me fødte i juli kom der 5 hvalpe, heraf 2 tæver. Den ene var en merle, så den kaldte jeg hende straks for Myzli, som passer til en fin god gang morgenmad.

Da anden tæve blev født, havde jeg et billede af, at hvis det var en merle, så var det Pizza. Men hov, der kom en sort/hvid ud. Så krakkelerede mit billede af en merle Pizza.
Jeg kaldte hende for Cheeze. Men kom hele tiden til at kalde hende for Cheezecake. Så det kom hun til at hedde på stamtavlen. Jeg sender altid navne ind på hvalpe et par dage efter, at de er født.

Så var skæbnen jo den, at det var hende jeg valgte at beholde.

Men Cheeze(cake) og tiiiis, der er min tissekommando til hundene, mindede for meget om hinanden. Og det dur jo ikke i f.eks. indkaldsøvelse til lydighed: Cheeeeeeze og så sætter hun sig og tisser. … jeg kan lige se det for mig.
Så da Cheezecake var 10 uger kunne jeg stadig ikke bestemme mig for, om det skulle være hendes endelige navn. Jeg gik derimod og kaldte hende for Bettefisen. Nå, men det kunne jeg jo heller ikke kalde hende, så måske skulle hun hedde Pazta. Så det prøvede jeg at kalde hende et par dage, men syntes ikke rigtig, at det passede.

Hver mandag går jeg til hvalpetræning hos Johanna Allanach. Så i sidste uge, da jeg mødte op, var det første jeg spurgte hende om: Johanna, hvad synes du jeg skal kalde hende her: Pizza eller Pazta. Hun svarede, at “jeg synes helt klart, at Pizza er bedst.
Det var dejligt, at der var en, der kunne tage beslutningen 🙂

Dagen efter sendte jeg stamtavlen til DKK for at lave navneændring. Nu har jeg endelig fået min Pizza uanset merle eller ej.
(Så må jeg se, om jeg kan lade være med at kalde hende for Bettefisen)

IMG_3609.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: