Husk at tage hensyn til andre …

Jeg var til rallyprøve med Kizz Me og Panik i fredags. Det var et velarrangeret stævne, som DKK kreds 2 var arrangør af – og dermed var det også kvalifikationsprøve til DM.

Jeg oplevede nogle ting, som jeg ønsker at fortælle om. Folk er måske ikke bevidste om deres handlinger, men gør det uden at tænke over det:

 • En person kastede med bold til sin hund 7-10 meter fra ringen bag ved 2 telte – men det var synligt for den hund, der var i ringen, for den blev forstyrret. Det var ikke hele tiden, men det bliver dermed ikke ens for alle hunde.
 • En person klikkede sin hund flere gange under opvarmning, som foregik 5-10 meter fra ringen. Det var ikke hele tiden, men det bliver dermed ikke ens for alle hunde.
 • En person havde sine børn med, som flere gange løb frem og tilbage mellem telt og klubhus, hvilket forstyrrede de hunde, der var i ringen det pågældende tidspunkt. Det var ikke hele tiden, men det bliver dermed ikke ens for alle hunde.
 • Et telt var sat ca. 2 meter fra ringsiden, hvilket er ok ifølge reglerne. Men da der ikke var andet end en lille rallyring på et ellers kæmpe hundeareal, kunne man godt vise lidt mere hensyn og placere teltene noget længere væk.
  Panik og flere andre hunde ville ikke udføre nogle af øvelserne i den ende af ringen, hvor teltet var placeret tæt på. Ved ikke helt, om det var fordi hundene i teltet knurrede e.lign. men det var tydeligvis ubehageligt for de arbejdende hunde at være i nærheden.

Jeg vil med dette blogindlæg ikke pege fingre ad folk, og har helt bevidst undladt at sætte navne eller racer på hændelserne. Men jeg vil gerne opfordre til, at man tager lidt mere hensyn og tænker sig lidt om.

Ved godt, at hundene skal kunne tåle, at en anden hund er tæt på, eller at der f.eks. bliver kastet bold i nærheden. MEN, det skal være ENS for alle hunde. Nogle folk har kørt langt for rallyprøven og man har betalt penge for det og nogle har været tæt på at få et certifikat eller blive champion, men prøven bliver ødelagt af andre personers adfærd.

Think you self a little about.

Kizz Me ligger dæk i ærespladsen. Jeg havde i forvejen mistet en øvelse (glemmer at stoppe ved et skilt) og klappede i hænderne et andet sted, så jeg vidste, at jeg havde mistet for mange point til en DM-kvalifikation. Derfor kunne jeg lige så godt lave lidt sjov ud af ærespladsen. Kizz Me lå fint "drop-dead" i over 3 minutter.

Kizz Me ligger dæk i ærespladsen. Jeg havde i forvejen mistet en øvelse (glemmer at stoppe ved et skilt) og klappede i hænderne et andet sted, så jeg vidste, at jeg havde mistet for mange point til en DM-kvalifikation. Derfor kunne jeg lige så godt lave lidt sjov ud af ærespladsen. Kizz Me lå fint “drop-dead” i over 3 minutter.

2 Responses to Husk at tage hensyn til andre …

 1. Ekaterina says:

  Tja… Selvfølgeligt kan de fleste vel nok blive enige om, at god sportsmanship bør gå hånd i hånd med konkurrencedeltagelse i enhver sport og vi alle skal udvise hensyn til hinanden, men lad os nu passe på ikke at kræve nærmest sterile omgivelser.

  Boldkast, klikkerlyde, legende børn og kage ved ringsiden er bare en af mange forstyrrelser vores hunde kommer ud for. For mine hunde ville iintet af ovenstående volde de store problemer, hvorimod fært fra dyr, lettende fugle osv stadig kan være en udfordring, som ligeledes er meget forskellig fra hund til hund i løbet af en dag. Dette er noget der er udenfor min og prøvearrangørens kontrol, og noget jeg arbejder på dagligt.

  Vi kan ikke styre vores omgivelser, men vi kan træne på forstyrrelser, så mange som muligt, så andre mennesker kan være til stede i vores nærhed når vi er til prøve og så vi som hundeførere kan være fair i vores krav til hundene.

  Jeg var ikke til stede ved prøverne, hvorfor jeg kun kan udtale mig på et generelt niveau. Men jeg vil nu holde på at jeg, under bedst mulig hensyntagen til andre, vil have mulighed for at være til stede på en plads under en prøve og varme min hund op inden jeg skal ind. Ligesom min 2 årige søn også har lov til at være på pladsen og være det barn han nu engang er – som uanset hvor velkontrolleret jeg holder ham, godt kan finde på at grine højt eller lave hurtige bevægelser, i bar iver og glæde over at få lov til at deltage i sin mors helt store passion.

 2. Annie Larsen says:

  Meget seriøst og klogt beskrevet. Jeg oplevede det selv og var da ganske “vanskelig” over at “man” ikke kunne tænke på lidt bedre “sportmanship”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: