Jeg er blevet Danmarksmester i agility for hold … igen

I søndags blev jeg sammen med Poul Lerche med Djiini, Channie Ørsted med Zindy samt jeg selv med Panik OG Du Der Danmarksmester i agility for hold.

Danmarksmestre for hold: NEW FORCE 2012

I år var der tilmeldt 17 hold, så det var ikke nogen let opgave.

DM blev i år afholdt sammen med Store Hestedag, hvilket var genialt. Sikke alt det vi kunne se og opleve samt få en masse tilskuere, som ikke normalt ser på agility.

Lørdag morgen drog jeg til stævnepladsen i Roskilde. Jeg var i stævnetelt sammen med Mette og Dorte. De havde sat telt op allerede fredag eftermiddag, hvilket viste sig var en god ide, da agilitybanen var blevet lavet lille og med kun ganske få meter rundt om banen og teltene stod derfor tæt op af banen. Dette bevirkede, at der ikke var så megen gangplads, og dermed plads til få telte. Desuden virkede agility som en lille indelukket enhed, hvor tilskuere måske havde svært ved at finde ind. Vi er blevet lovet mere plads næste år. Jeg ser gerne minimum 10 meter fra teltene ind til selve banen.

Lørdag morgen startede med hold agility. Jeg løb på hold med Kizz Me sammen med Mette/Matrix, Dorte/Jane/See Me og Anne-Grethe/Merlie. Vi havde fået lavet nogle fede t-shirts, som jeg havde designet. Jeg havde via photoshop tegnet hovederne af vore 4 hunde samt sat vores holdnavn op på ryggen af t-shirten.
Vores holdløb lørdag med 4xM gik næsten godt. 2 x disk og 2 x gennemført, og så var vi dermed ude af spillet.

Ryggen, der fortæller, hvorfor vi hedder 4 x M

Her sidder vi så: 4 x M
Mette og Matrix, Lone og Kizz Me, Anne-Grethe og Merle samt Jane og See Me.
Vi havde det sjovt sammen, selv om vi ikke fik de store resultater med hjem. Vi præsterede alle at lave en disk enten lørdag eller søndag. Men NÆSTE år, der skal folk passe på, for der slår vi til.

Da det blev hold nr. 16 (NEW FORCE 2012), der skulle på banen var jeg iskold, som jeg plejer at være. Det var vores hold, der skulle ind 2. sidst, så vi vidste, at vi skulle køre minimum 3 gode løb ud af 4 (det dårligste løb ud af 4 hunde kunne smides bort, da de 3 bedste tæller). Du Der løb fejlfrit, Zindy løb fejlfrit og Djniini løb fejlfrit. Så var det Paniks tur som sidste hund, og jeg løb lidt stærkere end med Du Der, da jeg jo skulle forsøge at lave en bedre tid med Panik, så vi kunne bruge Paniks tid og smide en af de sikre løb med dårligere tid ud. Jeg satsede lidt og Panik fik en vægring. Men pyt, vi lå nr. 1.

Dernæst var det individuel. Kizz Me var ikke kvalificeret til DM, så jeg løb kun med Du Der og Panik. Du Der fik desværre 5 fejl på en nedrivning. Panik løb fejlfrit og blev nr. 11 om lørdagen.

Efter løbene gik jeg sammen med Silja en tur og fik rigtig opleveret Store Hestedag. Ih, hvor var der mange flotte heste og shows. Langt væk ad en af gaderne så jeg en smuk sort/hvid springer spaniel. Da jeg kom tættere på, kunne jeg pludselig se, …. det var en Asasara hund. For det var jo Doro og ejerne der stod der. Charlotte fik en kæmpe og dejlig var krammer. Jeg har ikke set dem siden de hentede Doro og en enkelt hvalpetræning.

Jeg var meget betaget af Frisjer-hesten

Søndag morgen op og afsted til Roskilde igen. Inden vi startede løbene blev der sunget nationalsang, så hårene rejste sig. Meget festligt og med mange flag.

Vi startede med at løbe holdløb. Løbet fra lørdag skulle lægges sammen med løbet om søndagen og bedste hold sammenlagt ville vinde Danmarksmesterskabet.
5. hold på banen var det hold, som jeg var på med Kizz Me. Alle, der kender Kizz ved hvor hurtig hun er, så hun narrede mig og efter 3 spring blev hun disket. ØV ØV ØV, for det gjorde virkelig, at jeg blev MEGET nervøs for, om jeg ville kunne gennemføre med Du Der og Panik og dermed blive Danmarksmestre.

Op til holdløbet med New Force 2012 blev jeg mere og mere nervøs. Faktisk har jeg ikke været så nervøs før. Måske fordi jeg vidste, at det er Paniks sidste mesterskab og fordi, at Kizz Me’s disk gjorde mig så forfjamsket. Jeg kunne ikke sidde ned, jeg rejste mig, gik lidt rundt, fik kvalme, forsøgte at drikke lidt vand, men ingenting hjalp.

Ind på banen med Du Der og jeg. Jeg tog en meget meget dyb indånding inden jeg gik fra Du Der ved spring nr. 1. Så kaldte jeg på hende og 1, 2, 3, 4 … ja, alle forhindringer blev taget i korrekt rækkefølge og vi var fejlfri. Det samme var Djiini og Zindy, så Panik havde ikke behøvet at løbe, for vi var blevet SUVERÆNE DANMARKSMESTRE uanset hvordan Panik ville løbe. Jeg skal altid løbe sidst på holdet (hvilket jeg elsker), og jeg startede med at klappe taktfast med hænderne over hovedet for at få publikum med. Det var en dejlig afslutning på allersidste Paniks DM løb. Panik bliver 11 om 2 måneder.

Individuelt fik jeg i det sidste løb med Du Der en disk, og Panik fik en vægring. Jeg har ofte svært ved at tage mig sammen, hvis jeg tidligere på dagen har lavet noget rigtig godt (f.eks. blevet danmarksmester). Så ingen individuel DM titel til mig. Paniks barnebarn DJ løb med titlen. Dejligt, at det bliver i generne.

Hvor er jeg bare en glad og stolt hundefører. Er blevet danmarksmester i 2007, 2009, 2010, 2011 og 2012!

Da jeg kom hjem fra Roskilde tog jeg en flaske champagne, som jeg dristigt havde lagt på køl en uge i forvejen. Jeg gik over til naboen og vi delte flasken og fejrede min succes. Pludselig blev jeg skidt på af en måge, som fløj langt oppe. Og den ramte sågar også ned i glasset. Det siges, at give held, så jeg må hellere spille lotto!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: