Det er så livsbekræftende at have hvalpetræning

Jeg elsker at øse ud af min viden omkring klikker, opdragelse og almindelig hundetræning. Flere af Flickans hvalpe kommer hver søndag til en omgang hvalpetræning. Førerne får hver uge en særlig opgave, som de skal løse til næste gang. Nogle gange får de hjælp til, hvordan den skal løses, og andre gange må folk bruge deres intuition 😉

I dag skulle hvalpene gå 2 gange rundt om føreren uden snor på. De klarede de rigtig godt. Ugens vinder blev Lene og Vivaz.  Egentlig var der 3, der var næsten lige dygtige, men Vivaz var den der udførte øvelsen mest flydende.

Og hvor er det sjovt, at hvalpene sådan kan huske mig. Faktisk er de en anelse for glade for at se mig, og de bliver enormt ivrige efter at komme hen til mig, når jeg står for tæt på og skal vise en øvelse. Førerne siger altid, at de er meget bedre derhjemme … det må jeg tro på … he he.

Efter træningen er der altid fri leg. Hvalpene har det virkelig skægt og det samme har Flickan.

Flickan leger med hvalpene efter træningen

Doro og Desire elsker at lege sammen

 

Efter træningen sender jeg altid en mail til mine “elever”, både dem der deltager i træningen, og dem der ikke kan komme. Så kan folk få trænet derhjemme og samtidig følge med i, hvor langt de andre kuldsøskende er.

Jeg har i dag sendt denne her afsted til mine hvalpekøbere:

Til lykke til dagens vinder er challengen: Lene og Vivaz.
Næste challenge er at få hunden på plads. Ikke ved at den skal gå rundt om jer, men ved at få den på venstre side med det samme. 
Jeg har filmet øvelsen, så I ved, hvordan den skal laves:
 
 
 • Derudover skal I øve at blive bedre i indkald. Find nogle lækre godbidder, og giv en godbid for hver gang i fanger hundens opmærksomhed. Hav altid godbidder i lommen på gåturen og når hunden kigger op, så er det en godbid med det samme.
 • Elefanten skal blive bedre. Men når jeres twist/back øvelse er blevet god, så kommer elefanten til at blive bedre automatisk. I må gerne rejse jer mere op, når i laver øvelsen, så det efterhånden bare er et lille håndtegn, og ikke en ført godbid.
 • Mulen skal også blive bedre, for det er meningen, at hunden selv skal sætte underkæben ned i jeres hånd og ikke jer, der skal føre hånden op på dens kæbe.
Jeg ved ikke helt, om træningen den 11. marts bliver til noget, men det afhænger af, om jeg skal til England eller ej. I får nærmere besked.
Træningen den 18. marts er aflyst, for der er jeg i Jylland.

 

 

2 Responses to Det er så livsbekræftende at have hvalpetræning

 1. Rene Jørgensen says:

  Så må jeg vist hellere frem med kameraet og filme Desires i action. Godt man er venstre hånd 🙂
  Indlæring af plads venstre side

 2. Hej Lone,
  Faldt lige over din blog på de udvalgte. Dejligt at sådan at finde dig tilfældigt og se, at I har det godt, og at der er fuld fart over feltet. Her i Skivholme går det også glimrende for både hund, kat, mennesker og køer – har selv startet en blog, du kan se på linket. Ikke kun om hunde – men om landliv og opskrifter. Ved godt, du nok ikke har tid til meget andet end hunde – men kig bare forbi alligevel.
  Mange hilsener, Karen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: