Der er sket meget de sidste 14 dage

Forrige weekend var der klubmesterskab i Border Collie Klubben, lydighed, rally og udstilling.
Lørdag mistede Kizz Me desværre en af de første øvelser (fællessit), så da jeg skulle ind og lave resten af øvelserne startede jeg med at sige til dommeren, at jeg gerne ville vide, hvis (når) jeg mistede 20 point for så kunne jeg ikke opnå 1. præmie. Jeg ønskede derefter at bruge lydighedsprøven til at en form for træne i, så Kizz Me kunne have det ekstra sjovt i lydighedsringen. Hun mistede dirigeringsapporten og derfor valgte jeg at afslutte nogle af de næste øvelser før de var slut. F.eks. stå sid dæk under gang, da jeg gik forbi hende i dæk under gang og skulle have hende med mig valgte jeg at løbe forbi hende, så hun kunne rejse sig hurtigt og have det skægt.
Den form for prøve lønnede sig dagen efter, for der gik Kizz Me næsten som en drøm. Faktisk så godt, at da jeg var færdig med fri ved fod spurgte jeg prøvelederen, hvorfor jeg ikke havde haft løb under gang, ha ha ha sagde han, det var da det, som jeg startede med. Nåh, når det går godt, så kunne jeg vist bare have fortsat og fortsat og fortsat. Kizz Me blev nr. 3 på dagen, fik sin sidste 1.præmie og blev DKLPCH. Præmierne blev overrakt i øsepøse regnvejr, så der var ikke rigtig nogle der opdagede Kizz Mes flotte titel.
Lørdag var Kizz Me også i udstillingsringen, nøj nøj nøj hvor blev jeg overrasket. Jeg har ALDRIG trænet ringtræning med Kizz Me, idet jeg har været bange for at ødelægge hendes fri ved fod i lydighed. Så 5 minutter inden hun skulle i udstillingsringen løb jeg lidt frem og tilbage med hende. Gud, hvor har hun lækre bevægelser. Det syntes dommeren også og så stod jeg pludselig med et lilla bånd i hånden, til at starte med syntes jeg, at det blå bånd havde et mærkeligt skær, indtil jeg opdagede at det var fordi, at det var lilla.
 
I forbindelse med BCKs klubmesterskab er der altid en generalforsamling lørdag aften. Det plejer at gå stille og rolig – og være hurtigt overstået. I år var det bare desværre ikke helt som det plejer. Hyrdeudvalget var gået sin vej (pånær en) og bestyrelsen forsøgte at forklare overfor medlemmerne, hvilke problemer, der havde været i forbindelse med at skaffe arealer til klubmesterskabet. Det hele endte med, at nogle enkelte personer meldte sig ud af klubben. Det er enormt ærgerligt, men det er jo folks egen sag. Dagen efter blev jeg webmaster for Border Collie Klubben igen. Jeg har så den seneste 1½ uge arbejdet på en ny hjemmeside: www.bordercollieklubben.dk. Den er ikke færdigkonverteret, men er godt på vej. Jeg tager lidt ad gangen, for der er meget, der skal laves om på. Jeg har flyttet det hele over på en ny platform, så hjemmesiden bliver lettere at opdatere fremover. 
 
For 2½ uge siden kom vores killingers mor "Misser" ikke hjem fra morgentoilette. Det var lige inden Mads og jeg skulle til Vejen til DKKs agility- og lydighedsstævne. Gode råd var dyre. Killingerne var kun 4 uger gamle og uden mor! Enten skulle vi tage dem med os i telt (ikke sjovt for nogle!), vi skulle aflive dem (svært, når de var så gamle), eller håbe, at nogle meldte sig til at passe dem. Fredag aften kl. 23 fik jeg en besked på facebook, det var ejeren af Flickans bror, som meldte sig som killingepasser i weekenden. Lørdag morgen kl. 6 på en motorvejsfrakørsel mødtes vi og hun fik killingerne overdraget. Jeg ved ikke hvor meget jeg dog skal takke Eva for pasningen, det var virkelig en håndsrækning.
Killingerne får ikke så meget mælkeerstatning mere. Vi går mere og mere over til foder. I dag har de været på deres første lange vandring ude på marken. Kæft mand, hvor er de kære. De er også forholdsvis renlige.
 
 
Her i den forgange weekend har jeg været speaker til agilitystævnet på Gisselfeld arrangeret af VAS agility. Det var samtidig Border Collie Klubbens klubmesterskab. Det har været en sjov og herlig oplevelse. Jeg havde udlånt Du Der til Yvonna, idet jeg selv skulle løbe med Panik, Makker og Kizz Me, så jeg mente, at jeg havde nok at se til. Makker blev nr. 2 til klubmesterskabet for seniorer.  Men bedst af alt, så blev Du Der med Yvonna nr. 3. Hun leverede 2 fejlfrie åbne løb og Yvonna og jeg kæmpede om at være mest stolt.
Kizz Me startede sin officielle agilitykarriere fredag med spring klasse 1. Uha de der klasse 1 baner – de er alt for ukringlede, det vil sige, at de er alt for lange og lige ud. Det er svært for mig. Kizz Me var langt bedre i de åbne klasser (svarede til klasse 2-3), og da hun kom i mål i spring åben med bare 1 nedrivning, var jeg ikke bare glad, jeg var LYKKELIG! Tumpede agilitytosse siger jeg bare. Kizz Me endte med at blive nr. 6 til klubmesterskabet, ikke helt ringe, når man tænker på, at hun er 19 mdr og lige har startet sin første konkurrence.
Du Der sluttede lige Gisselfeld (Country Days) af med at vinde flyball konkurrencen (individuel konkurrence).
 
Det sjoveste løb jeg prøvede den weekend var nok pointklassen. Hvert spring gav 1 point og slalom gav 2 point. Men jeg regnede ud, at det var hurtigere at tage 2 spring kontra at tage en slalom. Så jeg fandt 4 spring, der stod ganske tæt og så gik Panik og jeg ellers igang med at springe og indimellem og springe og indimellem. Man kunne opnå 10 bonuspoint, hvis man kunne klare jokeren. Den joker var et spring en tunnel og 3 spring som skulle tages i korrekt rækkefølge, men føreren måtte ikke nærme sig hunden (der var et hvidt bånd rundt om disse forhindinger). Er du gal man, hvor var det svært, og det kræver vist, at nogle har det på video, hvis jeg skal forklare nærmere, hvordan det forløb. Men det lykkedes mig at få jokeren (tog dog 15 sek.), Panik blev nr. 2.
 
I det hele taget var Gisselfeld fantastisk at opleve. Det var ikke bare et agilitystævne. Det var en oplevelse af dimentioner! Panik, Kizz Me og Du Der prøvede lurecoursing… det var næsten synd for mynderne, at der bare kom 3 bordere og kunne gøre det i første forsøg. Jeg prøvede også en segway (sådan en dims man står på mens man kører fremad ved at læne sig frem). Uha, den kunne jeg godt tænke mig at eje. Vi så flotte jagtknive med skæfter af flot træ, smagte specialøl og honning med lemon. Sidst men ikke mindst fik jeg vildtsvinefrikadeller 2 dage i træk, yummi!
 
Næste weekend gælder det DM i agility. Håber, at jeg kan gentage en succes. Panik, Du Der, Happy og Djiini er på hold sammen.
Kizz Me, Catch, en merle mere og en "perle" har også dannet hold. Det bliver sjovt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: