Det gik fantastisk med opvisning på Frijsenborg

Først vil jeg starte med at sige tak til Royal Canin, fordi de gerne ville have mig med til opvisningen.

Og jeg vil sige tak til Helle, Heidi, Mette, Janni og Pia for hjælp i agilityringen.

Så vil jeg sige tak til ”mine” søde labfolk (kennel Brownhunt), som sad i telt ved siden af mig (dejligt med apporterings-konkurrencen).

Og tak til Anja i det andet telt, for godt makkerskab.

Fest Sådan forløb weekenden:

Jeg ankom lørdag formiddag og indrettede mig i mit telt ved bane 3. Ganske kort tid efter at bane 1 var i gang skete den første ulykke. En rytter var faldet af en hest og samaritterne turde ikke flytte hende. Der kom både ambulance og lægeambulance.

Bane 3 var Royal Canin banen, hvor der udelukkende foregik hundeaktiviteter. Jeg skulle optræde med lydighed kl. 11. Jeg startede lydighedsopvisningen med at vise, hvad en klikker var og fortælle om gammeldags indlæring kontra ny indlæring af lydighed. Så viste jeg, hvordan Panik kan rydde legetøj op og placere det i en kurv. Derefter fri ved fod. Så tog jeg Du Der ind i ringen og viste næseprøve, fjernkontrol, indkald, fremadsendelse til kegle og til sidst dirigeringsapport.

Klokken 14 skulle jeg så optræde med dog dancing. Men forinden var jeg lige henne og kigge på lækre LaCross gummistøvler. De kostede 500,-, men jeg var fræk og sagde, at jeg ville give 400,- for dem og så ville jeg tage dem på til dog dancing opvisningen. Og sådan sparer man 100,-!
Det var jo min debut med opvisning af dog dancing, så jeg var vist lidt nervøs. Men da jeg fik madonnaudstyret på (microfonen), så gik det over. Jeg vil her takke medlemmerne af
yahoogruppen for dog dancing for gode råd. Jeg startede med at fortælle, at dog dancing er opdelt i 2 forskellige genre, altså HTM og freestyle, og at der i hver genre er 3 niveauer, og at man kan dyrke konkurrence i dog dancing og faktisk blive champions.
Dernæst viste jeg alle HTM positionerne med Panik, og viste hvordan man kan lære sin hund de forskellige ting og fortalte lidt om musiklængden og udstyr. Så blev musikken med Rollo og King sat på, og Panik dansede fint – kun et par fejl – men skidt, jeg tror ikke andre end mig selv vidste, at hun lavede fejl.
Efter HTM fortalte jeg om det ”vildere” freestyle, og viste en masse tricks og tips. Musikken med Safri Duo tog kegler, det er virkelig lækker slagtøjsmusik, og mine trommestikker passede fint ind til musikken. Panik var vildt glad og gøede en del.
Jeg nåede at få en total fan, nogle kender ham, ja, han hedder
Kåre, og kommer til alle hundearrangementer. Hvordan han fandt til Frijsenborg er mig en gåde.

Sidst på dagen var der raceparade, hvor 10 forskellige racer blev vist frem, herunder border collien. Der var mange henne og spørge mig om racen og jeg fortalte vidt og bredt om de gode og især om de dårlige egenskaber 😉

Sol Søndag var der noget varmere i vejret, og jeg tog mine shorts i brug.

Kl. 11.10 skulle der være agilityopvisning i den store ring. Jeg havde planlagt, at vi skulle lave en knock out konkurrence, hvor man skulle indhente hinanden. Der var 3 spring i en mølle, en kort slalom, 3 spring i en mølle og så en kort slalom. Det gik i et hæsblæsende tempo og med mig med madonnaudstyret på, så fik alle publikummer stort indblik i, hvor hurtigt det går, og hvilken kondition man skal være i for at dyrke denne sport. Helle og Arctic vandt knock-outen.
Dernæst skulle vi se, hvem der var hurtigst til slalom. Et spring, 5 meter ned til 24’er slalom (!!!) og så 5 meter til et spring. Panik var næsthurtigst med 7,61 sekunder. Vinderen blev bretonen Molli med 7,46 sekunder.

Bagefter skulle jeg over og optræde med lydighed på bane 3. Hundene var lidt døde, så jeg fik lige hjælp af Heidi og Arctic, som viste flot fri ved fod og fjernkontrol.

Kl. 14 var Anja og Taxi inde og vise dog dancing på bane 3. En halv time er lang tid, og man kunne se, at Taxi gik lidt død til sidst.

Så kl. 16 skulle Anja og Taxi ind og vise dog dancing i store ring, og jeg stod klar og var med inde og vise Paniks HTM nummer og Freestyle. Vi blev hurtigt enige om, at det var bedst for hundene og også for publikum, at vi skiftes til at vise lidt.

Til sidst vil jeg sige, at buffetten for VIP-folkene (ja, sådan en var jeg!) var helt umådelig lækker.

Elpære Hvis jeg får tid i aften, vil jeg lægge billeder fra Frijsenborg Explorer ud her på bloggen, og så vil jeg komprimere Paniks HTM og FS og lægge ud på min video-site på www.asasara.dk  (Asasara.dk opdateret kl. 23.28).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: